Coverband

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • La Folie Jolie

  Bedrijfsfeesten of festivals, bescheiden fuifjes of een publiek van 5000 man, extreme hitte of ijzige kilte... 1 ding is zeker: de optredens van showcoverband La Folie Jolie laten niemand onbewogen.

  In een bijna 2 uur durende show brengt La Folie Jolie zovéél aanstekelijke hits & klassiekers dat je amper tijd hebt om de dansvloer te verlaten: the show must go on!

  Met hun nieuwe ‘Goldrush tour’ zijn ze klaar om Vlaanderen te veroveren.  

  Referenties

  Gentse Feesten Sint-Baafs - Telenet - Philippe Draps Entertainment - Mosca Blanca – Globe Entertainment – ET Agency – Rudi Grim Services – Flexivent – X-Care Ziekenhuis Inkendaal Vlezenbeek - Gezinsbond – Muziekschool Ars Musica – Amusee Vous – Sint-Bavo Gent – Sint-Laurens Wachtebeke – Voorprogramma Soulbrothers Sint-Niklaas – Voorprogramma Soulsister & The Scabs Zelzate - Buggenhout Zomert - End of summer festival Zwijndrecht – Vleugelpop Beernem – Kanaalpop Zelzate – Vlaamse Kermis Essenbeek – Pelouzefeesten Ardooie – Stenenmuurfeesten Sinaai - Zomerfeesten Ertvelde - Augustijnfeesten – Overslagse Feesten – Leegaardsfeesten Oostende – Prikkelfestival Hooglede – Kotroute Kortrijk – Europafeesten Tielt – Schuurrock Sint-Genesius-Rode – La Folie Jolie Deluxe Edition – tal van privéfeesten...

 • Melissa Dewoyer

  Melissa Dewoyer kreeg de muziekmicrobe al op zeer jonge leeftijd. Van kinds af aan speelde ze mee in verschillende kindermusicals. Haar grote bekendheid kreeg ze in 2006 toen ze op 11-jarige leeftijd deelnam aan Eurosong For Kids (VRT) met haar zelfgeschreven nummer 'Hé jij'.

  Haar televisieoptreden ging verder in 2008 toen ze geselecteerd werd voor de eerste editie van KetnetPOP (VRT). Tijdens de acht uitverkochte concerten in de Zuiderkroon te Antwerpen toonde Melissa dat ze live heel wat in petto had en dat ze qua performance de zaal in lichterlaaie kon zetten.

  In 2009 nam ze deel aan een internationale (school)zangwedstrijd, Star Search. Ze zong een duet samen met Yasmine Bogaert en eindigde als eerste. In het amateurcircuit speelde ze mee in musicals zoals “Junglebook”, “Eiland” en “Ach wereld donder op”.

  In 2013 deed ze voor het eerst mee in de professionele musical Muerto (iXx pharma) waar ze de rol van Magdalena voor haar rekening nam.

  Melissa is tevens docente van Theater Triangel.

 • Finlay Van Wymeersch

  Finlay Van Wymeersch zong al vanaf ze haar eerste woordjes had gezegd, toch bleef het publiek echter beperkt tot de douche, heel af en toe de ouders en al zelden familie. Op haar 11de zag ze per toeval een auditie voor het zangprogramma ‘Zo is er maar één: de cup’ voor kinderen. Ze schreef zich in en werd gekozen om mee te doen in de televisieshow.

  Hierna had ze de microbe pas echt te pakken en wou absoluut verder gaan met zingen. Via een vriendin kwam Finlay te weten dat er audities waren voor de musical ‘The sound of music’. Ze deed auditie en mocht de rol van Louisa Von Trapp vertolken, zowel in België als in Nederland.

  Ze wou naast zingen ook een instrument spelen en koos voor piano. Zo kwam ze terecht bij de muziekschool Ars Musica. Daar mocht Finlay op 13-jarige leeftijd voor het eerst ‘Heal the world’ zingen begeleid door het Ars Musica Ensemble. Ondertussen heeft ze daar een vaste plaats gekregen.

  Het podiumbeest in haar bleef echter niet stil zitten. Toen ze 14 was schreef ze zich terug in voor een musical, ‘Oliver’, waarin ze een boefje speelde, en een jaar later stelde ze zich kandidaat voor het televisieprogramma ‘My Name Is…’ op VTM. Ze nam deel als haar idool Katy Perry en eindigde in de top 3 van het programma.

 • David Maes

  David Maes begon op 6-jarige leeftijd zijn muzikale carrière aan de stedelijk academie, het conservatorium van Kortrijk, waar hij zijn piano-opleiding met glans heeft doorlopen. 

  Hij studeert er af op zijn 18de en laat zich dat zelfde jaar al meteen opmerken door enkele zelf gecomponeerde nummers, die hij echter nog in beperkte kringen behoudt. Dit stimuleert hem om er zich meer op toe te leggen. Hij start zijn verdere studies met een vooropleiding aan het kunsthumaniora van Gent. Hierna besluit hij om de studies leerkracht muzikale opvoeding aan te vatten in de Ledeganck te Gent. 

  David is in 2010 de studies voor muziekproductie begonnen aan het conservatorium van Gent: opnames in studio's, het uitschrijven van popnummers en het creëren van eigen nummers is dagelijkse kost geworden.

  Vandaag geeft David deeltijds muzieklessen samenspel, notenleer en keyboard aan de muziekschool Ars Musica te Oosteeklo en te  Zelzate. Daarenboven is hij de begeleidende pianist van het Ars Musica Ensemble, waarvoor hij ook de arrangementen uitschrijft. 

  David is pianist van de band Byron Bay.

  Hij is mede-oprichter van La Folie Jolie en is samen met Laurens nog steeds de drijvende kracht achter de groep.

 • Christof Lingier

  Christof Lingier begon aan zijn muzikale traject op 5-jarige leeftijd in de muziekschool Ars Musica. Na 2 voorbereidende jaren besloot hij gitaar te kiezen. 9 jaar lang zal hij pogen de klassieke gitaar en de flamenco te temmen, maar zijn muzikaal verlangen was hiermee nog niet gestild. Hij koos nog een 2de instrument namelijk de basgitaar. De liefde voor dit instrument werd groter dan verwacht en hij kiest er aldus voor om dit instrument voorrang te geven. 

  Van 2006/2007 tot 2014 speelde hij in het Ars Musica Ensemble als bassist.

  Naast basgitaar werd ook componeren een grote passie voor Christof. Zo ging hij in 2010-2011 een jaar compositie studeren bij Kenneth Sabo om zijn muzikale bagage te kunnen uitbreiden. Ook zijn studies voor leerkracht MO en AMV/AMC dragen hiertoe bij.

  Naast La Folie Jolie geeft Christof nog notenleerlessen in Ars Musica, is hij bassist bij Catscan en nog andere projecten.

  Samen met David Maes, Melissa Dewoyer en Laurens Eetesonne richtte hij in september 2010 de band La Folie Jolie op.

 • Laurens Eetesonne

  Laurens Eetesonne startte zijn muzikale studies op 5-jarige leeftijd in de muziekschool Ars Musica. Zijn eerste instrument werd piano, wat later uitgroeide tot begeleidingspraktijk.

  Sinds 2007 speelt hij bij het Ars Musica Ensemble als percussionist en drummer en besliste hij 1 jaar later om slagwerk te studeren. Na les te krijgen bij verschillende leerkrachten en te proeven van verschillende genres legt hij zich steeds meer toe op het pop- en rockgenre.

  Laurens begeleidt het Vocaal Ensemble EnCORe op piano en bij het Kinder- en Jeugdkoor Kluizen is hij ook actief als pianist & percussionist. Hij geeft ook les samenspel in de Muziekschool Ars Musica. Tussendoor pikt hij steeds nieuwe projecten mee om telkens weer extra ervaring op te doen in de muziekwereld.

  Hij richtte samen met David Maes, Christof Lingier en Melissa Dewoyer de groep La Folie Jolie op. Momenteel is hij samen met David nog steeds de drijvende kracht achter de band.

 • Hannes Strobbe

  Hannes Strobbe begon in 2005 op 9-jarige leeftijd aan de muziekschool Ars Musica.

  Eén voorbereidend jaar later koos hij ervoor saxofoon te spelen. Na enkele jaren veranderde de hobby in een echte passie. In 2010 werd hij opgenomen in het Ars Musica Ensemble waar hij sindsdien zienderogen verbetert.

  Enkele maanden later, in mei 2011 mocht hij zichzelf de saxofonist van La Folie Jolie noemen waar hij nu met zijn energieke persoonlijkheid het beste van zichzelf geeft.

 • Moos Cammue

  Al sinds zijn jeugdjaren neemt het musiceren een groot deel van Moos Cammue zijn vrije tijd in beslag.

  In de Jeugdmuziekschool Janniklaasstichting 'De Mierennest' te Dworp, waar hij meerdere jaren gitaarlessen heeft gegeven en het gitaarensemble heeft geleid, werden de eerste stappen gezet om zich muzikaal te ontplooien.

  Naast de lessen creatief musiceren en de notenleerlessen besluit hij er een instrument bij te nemen. Al snel ruilt hij zijn viool voor een gitaar en begint aan een 10-jaar-durende klassieke gitaaropleiding, gecombineerd met andere muziekgenres (blues - jazz - poprock -...). Het duurt niet lang wanneer een basgitaar en een piano de lege hoeken van zijn kamer opvullen.

  Daarnaast werkte hij zijn lerarenopleiding voor de vakken muziek en geschiedenis af in Gent en is hij nu ook actief als muziekleraar in het secundair onderwijs. Podiumervaring deed hij op in verschillende bands als gitarist & bassist.